7. OSA. MAJANDUS
4. peatükk. Revideerimine
2. jagu. Korraline revideerimine

§ 343. Korraline revideerimine

(1) Korralisel revideerimisel:
     1) revideeritakse institutsiooni majandustegevust, raamatupidamise korraldust ja varasid;
     2) vaadatakse läbi ja antakse hinnang institutsiooni majandusaasta aruandele ja majandustegevuse eelarvele vastavuse kohta.
     3) vaadatakse läbi ja antakse hinnang revideeritava institutsiooni eelarve eelnõule enne eelarve kinnitamist pädeva organi poolt.
     4) vaadatakse läbi ja antakse hinnang revideeritava institutsiooni eelarve täitmise aruandele ja majandustegevuse kooskõlale seatud eesmärkide ja prioriteetidega enne eelarve täitmise aruande esitamist kinnitamiseks pädevale organile.
(2) Revisjonikomisjoni esindaja või revident (edaspidi revideerija) esitab ülevaate kiriku vara kasutamise ja säilimise kohta üheaegselt majandusaasta aruande arutamisega kirikukogus, praostkonna sinodil või koguduse nõukogus.
(3) Revideerijal on õigus otsustada revisjoni sisuline ulatus tulenevalt eelnevalt kogutud andmetest ja riskianalüüsist.
(4) Revideerimise läbiviimise ja tulemuste kohta koostatakse aruanne, mille allkirjastavad revideerimisel osalenud isikud. Revisjoni aruanne koostatakse kahes eksemplaris, millest üks eksemplar jääb revideeritud institutsioonile ja teine eksemplar esitatakse seitsme päeva jooksul vastavalt kas praostile või konsistooriumile.
(5) Hinnangu institutsiooni eelarve eelnõule ja eelarve täitmise aruande allkirjastavad revideerimisel osalenud isikud. Hinnang koostatakse kahes eksemplaris, millest üks eksemplar jääb revideerijale ja teine eksemplar esitatakse seitsme päeva jooksul institutsioonile, kelle eelarve eelnõule ja eelarve täitmise aruandele hinnang anti.



TAGASI